Tolken bij de Notaris

Notariswerkzaamheden

Als notaris maakt u bij het passeren van notariŽle akten gebruik van een tolk als uw cliŽnten de Nederlandse taal niet (voldoende) machtig zijn.

TolkenNet is door een onafhankelijke organisatie gecertificeerd volgens . Deze Europese norm geldt als de kwaliteitsnorm voor professionele tolkbureaus. Alle geleverde diensten voldoen hierdoor aan de gestelde eisen en worden nationaal en internationaal erkend.

Werkwijze

Zodra u een datum en tijdstip heeft vastgelegd voor het bespreken/passeren van de akte, kunt u online een tolk aanvragen. Na ontvangst van de aanvraag zal TolkenNet een beŽdigde tolk aan de opdracht koppelen waarna u de gegevens van de tolk alsmede de nota ontvangt. Zodra de conceptakten zijn opgemaakt, verzoeken wij u deze direct te uploaden in de online omgeving. Zo kan de tolk zich voorbereiden op de tolkdienst.

Indien u voor de eerste keer een tolk aanvraagt en liever niet direct een account wilt aanmaken, kunt u een aanvraag voor een offerte doen. Ook als u de kosten vooraf wilt overleggen met de cliŽnten kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Praktische zaken

TolkenNet hanteert een standaardtarief* van €225,- ex btw voor een tolk bij het passeren van notariŽle akten. Dit tarief geldt voor een maximum van twee akten en de afspraak niet langer dan een uur duurt.

Wanneer er maximaal drie akten gepasseerd worden binnen een tijdsbestek van anderhalf uur, komt het tarief uit op €335,- ex btw. Als er vier ŗ vijf akten gepasseerd worden binnen een tijdsbestek van twee uur, brengt TolkenNet €450,- ex btw in rekening.

TolkenNet brengt geen extra kosten in rekening wanneer een tolkdienst minder dan 15 minuten uitloopt. Bij een langere uitlooptijd gelden de volgende tarieven.

 • 15 tot 30 minuten: €50,- ex btw
 • 30 tot 45 minuten: €75,- ex btw
 • 45 tot 60 minuten: €100,- ex btw
 • Langer dan 60 minuten: €150,- ex btw

Als de gewenste taal niet in de taallijst staat, vragen wij u contact met ons op te nemen.

* In enkele gevallen kunnen de kosten hoger uitvallen dan het standaardtarief. In dat geval zal TolkenNet vooraf contact met u opnemen. De reden hiervoor kan zijn dat voor de aangevraagde taal slechts een gering aantal tolken beŽdigd is.

Op al onze diensten zijn onze van toepassing.

LET OP!

TolkenNet hanteert de volgende annuleringstarieven:

 • Twee werkdagen voorafgaand aan de tolkdienst: €50,- ex btw.
 • …ťn werkdag voorafgaand aan de tolkdienst: €90,- ex btw.
 • De dag waarop de tolkdienst plaatsvindt: het volledige factuurbedrag.

TolkenNet Online

Met oog op de nieuwe AVG-wetgeving heeft TolkenNet een online omgeving gecreŽerd om de veiligheid van gevoelige documenten te waarborgen. Daarom willen wij u vragen een account te creŽren om zo:

 • Direct een aanvraag in ons systeem te verwerken;
 • Een compleet overzicht te krijgen van uw aangevraagde tolkdiensten;
 • De gegevens van de toegewezen tolk vanuit de beveiligde omgeving te downloaden;
 • De conceptakten ter voorbereiding van de tolk in de beveiligde omgeving te uploaden.

Announcement Title

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusantium aut, consectetur cum dignissimos earum est exercitationem fuga id magni nam omnis optio perspiciatis praesentium provident quae rerum sed, sit, ut.

Last Updated at